In acest blog veti gasi in special retete incercate de pe alte bloguri.....Eu am invatat sa gatesc datorita acestor bloguri si sunt mandra ca am reusit!!!Fara voi nu as stii acum decat sa prajesc niste cartofi:))))Va multumesc!!Acest blog va este dedicat in totalitate!

duminică, 24 octombrie 2010

Panna Cotta

                        Fotografia nu mi apartine,eu nu am reusit sa desprind panna cotta mea de bolul in care am pus o....cand voi face o poza mai reusita o sa o inlocuiesc.......pana atunci o voi lasa pe aceasta sa se vada cum ar trebui sa arate panna cotta!!!!!

Ingrediente:
500 ml frisca lichida
90 ml lapte rece
1 plic gelatina maruntita
zahar dupa gust sau zahar vanilat
esenta de rom(sau de ce va place)

Punem gelatina la inmuiat in laptele rece timp de 5 minute.Turnam frisca intr o cratita,adaugam zaharul si esenta si punem pe foc.Amestecam bine pana se topeste zaharul dar nu lasam sa fiarba....Cand da semne ca incepe sa fiarba tragem de pe foc si adaugam laptele cu gelatina inmuiata.Amestecam bine de tot si punem panna cotta in forme.Sugestie:daca nu aveti forme de silicon puneti panna cotta in pahare asa cum vedeti in poza pentru ca va va fi foarte greu sa o scoate ti dintr un bol de exemplu,iar daca o veti scoate este posibil sa o scoateti numai partial asa cum am facut eu....daca o puneti intr o cupa asa cum vedeti in poza va arata mai bine si o veti putea orna frumos si puteti adauga ce topping doriti...Pofta buna!

2 comentarii:

  1. kryss,inainte a o rasturna tine bolul/cupa ,citeva secunde in apa fierbinte,ai sa vezi ce usor se va desprinde de pereti!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc mult alison o sa incerc si te anunt daca mi a reusit.pupici

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...