In acest blog veti gasi in special retete incercate de pe alte bloguri.....Eu am invatat sa gatesc datorita acestor bloguri si sunt mandra ca am reusit!!!Fara voi nu as stii acum decat sa prajesc niste cartofi:))))Va multumesc!!Acest blog va este dedicat in totalitate!

duminică, 27 martie 2011

Uleiuri!!Ce sa aleg?




De cand am inceput sa gatesc am folosit numai ulei de floarea soarelui deoarece asa am fost obisnuita.Cu asta au gatit ai mei cu asta am gatit si eu.Am avut totusi o perioada in care la prepararea mancarurilor foloseam ulei de porumb.A fost ok.Imi placea.Nu mi amintesc de ce nu am mai folosit.Am luat odata si o sticla de ulei de masline pe care l am folosit la salate.Si acela a fost ok.....dar din nou m am intors la uleiul de floarea soarelui.Uleiul de porumb ma cam deranja la miros....avea mirosul acela de boabe de porumb prajite sau ceva de genul acesta.In mancaruri era ok dar am prajit odata cartofi si nu mi au placut.....parca de aceea am si renuntat la el nu mai stiu exact.La uleiul de masline cred ca pretul a fost un factor care m a facut sa nu ma mai intorc.Am citit azi un articol pe dietetik.ro despre uleiul de palmier in care acesta era foarte laudat.As vrea sa stiu parerile voastre,ale celor care consuma alte uleiuri in afara de floarea soarelui....ce m ati sfatui....ce ulei sa folosesc pentru prajit,pentru gatit si pentru salate????M ar interesa sa mi spuneti deasemenea si o marca pe care o recomandati,nu numai tipul de ulei.Sper sa ma ajutati!!Va pup

3 comentarii:

  1. ULEIUL DE PALMIER
    El prezintă avantajul rezistenței la temperaturi înalte, pe care alte uleiuri utilizate la prăjit nu o au. Este un ulei bogat în vitamina E și în carotenoizi, precursorii vitaminei A, ambele fiind antioxidanți naturali, ce protejează organismul de acțiunea radicalilor liberi. O particularitate a uleiului de palmier este aceea că se solidifică spontan la temperatura camerei. Asa ca dacă nu ești atenta s-ar putea sa te trezești pe preparatele prăjite în acest ulei și lăsate nescurse cu un strat inestetic de ulei solidificat ce imita la aspect untura.
    ULEIUL DE ARAHIDE
    Acest ulei poate sa fie folosit la temperaturi mari, fiind indicat pentru prăjire. Bogat în proteine B și E. In bucătărie este folosit pentru fripturile la grătar sau pentru mâncărurile făcute în tigaia wok, dând o savoare buna și deosebita. Il folosesc la mâncărurile asiatice.
    ULEIUL DIN SAMBURI DE STRUGURI (este foarte bun)
    Are un continut scazut de grasimi saturate, fiind si o sursa bogata in: vitamina E, F, minerale (zinc, cupru si seleniu) si antioxidanti. In compozitia sa se gasesc acidul linoleic cu rol in mentinerea integritatii membranei celulare, polifenoli, cu rol in eliminarea radicalilor liberi din organism si procianidine, agenti antiimbatranire de 50 de ori mai puternici decat vitamina C. Este un ulei foarte bun si poate fi folosit la:prajire, coacere, soteuri, sosuri, marinate, avand un punct de ardere foarte înalt, adică 250 de grade C. Eu îl folosesc de ceva vreme ai sunt foarte mulțumit de el. Dezavantajul lui e...prețul dar când e vorba de sănătatea ta se merita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc pentru acest comentariu....imi va fi de mare folos...o sa incerc si eu uleiul de palmier si apoi o sa l incerc ci pe cel din samburi de struguri.o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,
    Super blogul tau :) Iti multumesc ca mi te-ai alaturat! Sper sa te ajute cumva si retetele mele.
    In ceea ce priveste uleiurile... mama mea foloseste uleiul de palmier si il lauda non-stop. Spune ca, desi este un pic mai scump decat cel de floarea soarelui, in timp, se dovedeste a fi mai economic. Poate praji in el peste apoi cartofi fara ca acestia din urma sa imprumute gustul pestelui. La gust nu mi se pare sa fie vreo diferenta...
    Eu folosesc doua tipuri de uleiuri de floarea soarelui: unul ieftin pentru prajeli si unul ceva mai bun (Floriol in general) pentru salate.
    Deasemenea, am in casa ulei de masline, tot pentru salate sau pentru mancarea chinezeasca. Am cumparat din Carrefour la 15 lei, Cirio. Sunt multumita de el :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...