In acest blog veti gasi in special retete incercate de pe alte bloguri.....Eu am invatat sa gatesc datorita acestor bloguri si sunt mandra ca am reusit!!!Fara voi nu as stii acum decat sa prajesc niste cartofi:))))Va multumesc!!Acest blog va este dedicat in totalitate!

marți, 1 februarie 2011

Sarmalute in foi de varza


Ingrediente:
2 kg foi de varza murata
1,5 kg carne tocata de porc
o cana orez cu bob rotund
3 cepe
300 gr kaizer afumat
pasta de tomate
foi de dafin
sare

Punem varza la desarat pentru cateva ore timp in care ii schimbam apa de cateva ori.Intr o tigaie calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa si se inmoaie,adaugam orezul si amestecam bine timp de un minut dupa care adaugam o lingura de pasta de tomate.Lasam sa se raceasca dupa care adaugam totul peste carnea tocata si amestecam bine.Adaugam si sare dupa gust.Desfacem pe rand fiecare frunza de varza.Cele care sunt rupte le punem deoparte.Taiem nervura mai groasa si in functie de cat de mare este frunza de varza o lasam intreaga sau o taiem.Impaturim sarmalele si le asezam in oala astfel:frunzele mai mici si cele care sunt rupte le tocam si le adaugam pe fundul cratitei dupa care incepem sa asezam sarmalele.Dupa primul rand de sarmale punem un rand de kaizer taiat felii.Continuam cu sarmale.Peste ultimul rand de sarmale adaugam frunze de dafin si le acoperim cu frunze de varza intregi.Adaugam apa amestecata cu pasta de tomate cat sa le acopere 1-2 degete.Dam la fiert timp de 2 ore sau verificam daca varza este fiarta.Sarmalele nu se amesteca dar din cand in cand zdruncinam oala energic sa nu se arda si sa se afume.Spre sfarsit dam la cuptor pentru o jumatate de ora sa se rumeneasca putin.Pofta buna!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...