In acest blog veti gasi in special retete incercate de pe alte bloguri.....Eu am invatat sa gatesc datorita acestor bloguri si sunt mandra ca am reusit!!!Fara voi nu as stii acum decat sa prajesc niste cartofi:))))Va multumesc!!Acest blog va este dedicat in totalitate!

miercuri, 27 octombrie 2010

Pancakes(Jamie Oliver)


Ingrediente:
3 oua
120 gr faina
140 ml lapte
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
4 lingurite zahar
esenta

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc.Adaugam laptele si mixam in continuare.Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si mixam bine.Separat batem albusurile spuma si apoi le adaugam peste galbenusuri si incorporam cu o lingura.Incingem o tigaie de teflon,ungem cu putin ulei si adaugam compozitie cu un polonic.Miscam putin tigaia pana se intinde aluatul si intoarcem cand apar mici bule pe suprafata compozitiei.Totul dureaza cam 1 minut deci atentie ca se fac repede!Eu le am servit cu finetti dar merg cu multe alte toppinguri.Pofta mare!

Dovleac copt


Am vazut acum o saptamana cam asa dovleac copt pe blogul Amaliei si asa de pofta imi era........azi am gasit si eu o jumatate de dovleac din acela mai albicios la Real si am zis sa coc si eu.....a iesit bun dar e mai bun cel galben-portocaliu:)

Ingrediente:
dovleac pentru copt

Taiem dovleacul bucati,il spalam,il stergem si l punem in tava.Il bagam la cuptor la temperatura medie.Incercam cu furculita si daca aceasta intra usor pana jos e gata.Servim caldut cu zahar deasupra....mmmmmm o minune!!!!

duminică, 24 octombrie 2010

Panna Cotta

                        Fotografia nu mi apartine,eu nu am reusit sa desprind panna cotta mea de bolul in care am pus o....cand voi face o poza mai reusita o sa o inlocuiesc.......pana atunci o voi lasa pe aceasta sa se vada cum ar trebui sa arate panna cotta!!!!!

Ingrediente:
500 ml frisca lichida
90 ml lapte rece
1 plic gelatina maruntita
zahar dupa gust sau zahar vanilat
esenta de rom(sau de ce va place)

Punem gelatina la inmuiat in laptele rece timp de 5 minute.Turnam frisca intr o cratita,adaugam zaharul si esenta si punem pe foc.Amestecam bine pana se topeste zaharul dar nu lasam sa fiarba....Cand da semne ca incepe sa fiarba tragem de pe foc si adaugam laptele cu gelatina inmuiata.Amestecam bine de tot si punem panna cotta in forme.Sugestie:daca nu aveti forme de silicon puneti panna cotta in pahare asa cum vedeti in poza pentru ca va va fi foarte greu sa o scoate ti dintr un bol de exemplu,iar daca o veti scoate este posibil sa o scoateti numai partial asa cum am facut eu....daca o puneti intr o cupa asa cum vedeti in poza va arata mai bine si o veti putea orna frumos si puteti adauga ce topping doriti...Pofta buna!

sâmbătă, 16 octombrie 2010

Ardei umpluti cu carne


Ingrediente:

800gr carne tocata de care va place
ardei grasi(depinde de oala..mie mi au avut loc 8 ardei)
4 linguri orez cu bob rotund
o rosie
o ceapa mica
frunze dafin
1 morcov mic dat pe razatoare
bulion
sare,piper

Scoatem samburii ardeilor apasand usor pe codita,dupa care ii spalam bine.Ceapa o tocam marunt si o calim impreuna cu morcovul.Adaugam orezul si lasam un minut sa se caleasca.Rasturnam amestecul peste carne,adaugam sare si piper si amestecam bine.Umplem ardeii.Intr o oala adaugam putin ulei si asezam ardeii.Turnam peste ei bulionul si apa cat sa i acopere 3 sferturi,adaugam dafinul si punem cate o feliuta de rosie peste fiecare ardei.Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic timp de o ora.Luam capacul si dam la cuptorul incins pana se rumenesc frumos ardeii si scade sosul.Servim cu multa smantana...Aceasta reteta este incercata de pe blogul Amaliei...Ms Amalia,ti am promis ca o sa i incerc si o sa ti spun cum mi au iesit...ei bine ii ADOR!!!

Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat


Ingrediente:
2 cutii mari fasole rosie bonduelle(e gata fiarta si e foarte buna)
2-3 cepe
pastarnac
telina
radacina patrunjel
2 ardei capia
1 ciolan afumat
pasta de tomate
2 linguri de faina


Puneti ciolanul la fiert in oala in care veti face ciorba.Lasati l sa fiarba pana se desprinde carnea de pe os.Il scoatem apoi si adaugam in acesta apa legumele curatate intregi deoarece nu le vom lasa in ciorba.Lasati le sa fiarba bine si daca mai este nevoie mai adaugati apa.Cand s au fiert le scoatem din ciorba si adaugam fasolea si ciolanul taiat bucatele si le lasam sa fiarba impreuna.Cand sunt gata punem cele 2 lg faina intr o tigaie si punem ulei cat sa cuprinda faina.Lasam sa fiarba putin si amestecam sa nu se formeze cocoloase.Adaugam o lingura pasta de tomate amestecata cu putina apa si lasam sa fiarba putin dupa care adaugam rantasul obtinut peste ciorba si amestecam bine,mai adaugam pasta de tomate dupa preferinta,asezonam si mai lasam sa fiarba 5 minute dupa care oprim focul.Servim cu ceapa.....Reteta este incercata de pe blogul Inei doar ca eu am adaugat carne ea fiind vegetariana....Ms mult Ina!!Este delicioasa aceasta ciorba.

Tocanita de carne de porc cu ceapa

Ingrediente:
1 kg pulpa de porc
6 cepe mari(sau cate doriti dar cu cata puneti mai multa cu atat iese mai mult sos)
pasta de tomate
sare,piper,vegeta

Tocam ceapa cubulete si o calim in ulei,adaugam putina apa si lasam sa se inmoaie.Adaugam carnea taiata cubulete si lasam sa fiarba acoperit.Cand carnea este fiarta si zeama a scazut atat cat ne dorim adaugam pasta de tomate si asezonam dupa gust si oprim focul.Servim alaturi de un piure sau cum am facut eu alaturi de castraveciori murati.Un deliciu!!

miercuri, 6 octombrie 2010

Tocanita de ciuperci

Ingrediente:

1 kg ciuperci proaspete
o ceapa
400 gr kaizer
pasta de tomate
ulei
sare,piper

Calim ceapa in putin ulei,adaugam kaizerul si le lasam putin sa se rumeneasca.Adaugam ciupercile taiate si lasam sa fiarba in sucul propriu.Daca mai este nevoie mai adaugati apa.Cand ciupercile sunt aproape fierte adaugam pasta de tomate,sare si piper dupa gust si mai lasam sa fiarba 10 minute.Si gata tocanita!:)

marți, 5 octombrie 2010

Musaca de cartofi


Ingrediente:

cartofi(nu specific cantitate pt ca depinde de vasul in care faceti mancarea)
1 ceapa
4 catei de usturoi
carne tocata de care va place
pasta de tomate
100 ml vin alb
sare piper dupa gust
1 ou
300 gr cascaval afumat
300 ml lapte
1 lingura faina
50 gr unt
ulei

Calim ceapa in putin ulei,adaugam carnea tocata,vinul,usturoiul pisat,pasta de tomate si lasam sa scada vinul si sa se rumeneasca putin carnea.Dupa ce s a racit adaugam un ou si amestecam.Adaugam sare si piper dupa gust.Taiem cartofii rondele.Ungem tava sau cratita cu unt si punem primul rand de cartofi iar peste ei carnea tocata.Intr o tigaie topim putin unt,adaugam o lingura de faina si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase,adaugam laptele si apoi cascavalul si lasam sa se topeasca bine cascavalul si sa se ingroase si oprim.Peste carnea tocata adaugam din nou un rand de cartofi,iar peste cartofi punem cascavalul.Dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.E mancarea mea preferata:D

vineri, 1 octombrie 2010

Iahnie de fasole cu kaizer


Ingrediente:
fasole(eu folosesc numai fasole la conserva deja fiarta pentru ca este mult mai buna)
o ceapa
kaizer
ulei
sare,vegeta
pasta de tomate

Calim ceapa in putin ulei,adaugam kaizerul si le calim impreuna.Adaugam fasolea peste si daca mai este nevoie mai adaugam putina apa.Lasam sa scada apa atat cat dorim,adaugam pasta de tomate,sare,vegeta dupa gust si mai lasam sa fiarba 10 minute si oprim focul.Delicioasa!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...